Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mięciutkie, puszyste, lekko kwaskowate. Serdecznie polecam.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Ubić mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Powoli dosypywać cukier cały czas miksując. Dodawać po jednym żółtku. Gdy masa jajeczna będzie należycie ubita, wlać po łyżce olej i delikatnie wymieszać. Tak samo postąpić z przesianą z proszkiem do pieczenia mąką. Ciasto wylać na tortownicę wyłożona papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i wysypaną kaszką manną. Średnica tortownicy 24 cm. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.