Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto cytrynowo-jabłkowe"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
65 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12 porcji.
Jajka miksuję z cukrem. Następnie dodaję miękką margarynę, potem mąkę. Gotowe wylewam na blaszkę. Jabłka kroję na cieniutkie plasterki, które układam na cieście. Piekę około 40-50 minut w 180°C, w rozgrzanym piekarniku. Galaretkę przygotowuję wg przepisu na opakowaniu.
Gdy ciasto ostygnie, zalewam je tężejącą galaretką i wstawiam na kilka godzin do lodówki.Źródło: Kobieta i życie