Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do kawki. Łatwe i szybkie w wykonaniu.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1290
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14740
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1290
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14740
Składniki
Czekoladę gorzką drobno pokroić. Do miski wsypać suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, cukier, kakao i gorzka czekolada). Dobrze wymieszać.
Mleko wymieszać z olejem i dodać do suchych składników. Wymieszać, aż powstanie jednolita gładka masa.
Ciasto przelać do formy (30x25 cm) wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 45 minut.
Po upieczeniu na ciepłe ciasto zetrzeć czekoladę mleczną. SMACZNEGO!