Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest niezwykle lekkie i puszyste, można wykorzystać do zrobienia strucli makowej
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 76
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1006
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 76
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1006
Składniki
1. w małym naczyniu rozrobić drożdże z 3 łyżkami mąki, łyzką cukru i lekko podgrzanym mlekiem, poczekać aż zaczną rosnąć, 2. rozpuścić masło, 3. do miski wsypać mąkę, dodać pozostały cukier, wlać wyrośnięte drożdże, wystudzone masło, jajka i żółtka, odrobinę soli, wlewać powoli maślankę i wyrabiać, 4. wyrabiać do momentu aż ciasto będzie odchodzić od reki, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 5. wyłożyć na blachę, zostawić do wyrośnięcia, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonką, piec w 170-180 st 50 min