Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi ciasta drożdżowe ? mam dziś dla was fajny przepis który wymyśliłam samodzielnie, jeżeli was zaciekawił zapraszam pod podanym linkiem na blog aby dowiedzieć się co i jak wykonać
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 678
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 984
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 993
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 678
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 984
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 993
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki na ciasto i wyrobić do połączenia składników, następnie dodać roztopione masło ostygnięte i nadal wyrabiać, jeżeli będzie nadal się kleić dodać dwie łyżki mąki, odstawić aby odpoczęło a zarazem podrosło
Podrośnięte ciasto lekko rozwałkować wysmarować dowolnym kremem a na krem ułożyć w odstępach cukierki
Ciasto zwinąć na długość blaszki 35/12 wyłożoną papierem, postawić ciasto do wyrośnięcia a po wyrośnięciu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem, rozgrzać piekarnik na 180 stopni
Piec przez 50 minut a 30 minut przed końcem nakryć folią. Upieczone wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia