Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, korzenne ciasto. Ukryta delikatna starta dynia nadaje ciastu przyjemną wilgotność.
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Składniki
Dynię ścieramy na małych oczkach tarki i przekładamy na sitko aby odciekł nadmiar płynu. Całe jajka ubijamy z oboma cukrami na pulchną masę, potem małym strumieniem dolewamy olej. Mąkę mieszamy z proszkiem i przyprawami, następnie partiami dodajemy do ubitych jajek. Na koniec dodajemy startą dynię i delikatnie mieszamy łyżką. Pieczemy w 180 C około 60 minut. Blaszka 20 X 28 cm.