Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mandarynki i pomarańcze dobrze umyć, wrzucić do garnka i gotować do miękkości.
Jedną pomarańczę wyciągnąć gdy będzie niezbyt miękka. Resztę owoców gotować dalej.
Gdy będą bardzo miękkie wyciągnąc z wody, zmiksować całość (ze skórkami), po ostygnięciu wymieszać z innymi składmikami.
Całą masę przelewamy do posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tortownicy. Pieczemy 1 godz. w 200 st. Po ostygnięciu na wierzch kładę plastry jednej z gotowanych pomarańczy (tę którą pierwszą wyjęłam z garnka) i zalewam lekko stężałą galaretlą pomaraczową.
Inna wersja to polać wierzch roztopiona czekoladą. Ciasto iście wigilijne. Smacznego.