Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne i zdrowe ciasto. Jest doskonałym dodatkiem do kawy oraz dobrym sposobem na to, aby przekonać nasze dzieci do jedzenia marchewki.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 778
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 778
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy do niej cukier trzcinowy, sodę oczyszczoną, cynamon, wlewamy olej i wbijamy jajka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy
Następnie ucieramy marchewkę na drobnych oczkach i dodajemy ją do ciasta razem z płatkami migdałów i rodzynkami. Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto jest wodniste i dość rzadkie.
Tak powstałą masę wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 190 stopni C piekarnika - pieczemy 60 min.
Kiedy ciasto już ostygnie, posypujemy je cukrem pudrem i posypujemy płatkami migdałów. Smacznego!