Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna masa idealnie komponująca się z ciastem orzechowym i waflem tortowym! Polecam dla każdego wielbiciela słodkości!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Składniki
Masa: Margarynę ucieramy z alkoholem i kajmakiem. Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka mieszamy. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, bułkę tartą i orzechy. Mieszamy, do 2 foremek dajemy na spód wafel tortowy i wykładamy ciasta po połowie i pieczemy do 25 minut w 180 stopniach.
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Przełożenie: Ciasto waflem w dół- masa- biszkopt- masa- ciasto waflem w stronę masy