Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki dodatek do popołudniowej kawy. Ciasto maślankowe przygotujecie w ekspresowym tempie. Zawsze się udaje, dlatego z tym przepisem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Do jego zrobienia możecie wykorzystać świeże bądź mrożone owoce.
keksówka 30 x 11 cm
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Do miski przesypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
W osobnej misce łączymy ze sobą jajka, maślankę i olej. Suche składniki przesypujemy do miski z mokrymi składnikami. Wszystko razem mieszamy.
Keksówkę o wymiarach 30 x 11 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy. Nagórze układamy owoce (jeśli korzystamy z mrożonych owoców, przed wyłożeniem na ciasto powinniśmy je rozmrozić i osuszyć ręcznikiem papierowym).
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto studzimy na kratce. Dekorujemy cukrem pudrem.