Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto mocno czekoladowe"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 299
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 299
Składniki
Jedną tabliczkę czekolady posiekaj i wrzuć do metalowej miseczki. Postaw ją nad garnkiem z parującą wodą i mieszaj, aż się rozpuści. Masło utrzyj z cukrem kryształem i wanilinowym. Gdy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka. Do masy maślanej dodaj kwaśną śmietanę i stopioną czekoladę.
Mąkę przesiej z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypuj do ucieranej masy. Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj 1/3 ciasta. Wetknij w nie połowę ciastek. Przykryj 1/3 ciasta i powtykaj resztę ciastek. Rozsmaruj na tym pozostałe ciasto.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175° C. Piecz ok. 65 minut. Gotowe ciasto studź 10 minut w foremce. Potem wyjmij, przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do wystudzenia.
Wierzch ciasta polej gotową polewą. Udekoruj skórką pomarańczową i ciasteczkami.
Czas przygotowania: ok. 120 minut Cena porcji: ok. 3,5 zł Kalorie: porcja 370 kcal.Źródło: Na żywo