Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto mocno wiśniowe"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Składniki
Wiśnie wydryluj, posyp 5 łyżkami cukru. Odstaw. Jeśli wiśnie puszczą sok, odlej go. Formę (25 na 16 cm) posmaruj masłem. Równomiernie rozsyp wiśnie.
Masło stop, ostudź. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wsyp do miski, wbij jajka, dodaj proszek do pieczenia, wlej masło i mleko, wsyp ok. 1/3 szklanki cukru. Dokładnie wymieszaj. Ciastem zalej wiśnie. Piecz ok. 35 minut w temp. 180°C. Ciasto ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 0,90 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie