Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto z malinami,którego bazą jest kasza manna.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Dno foremki do ciasta wykładamy herbatnikami. Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy.Na gotujące się mleko wsypujemy wiórki kokosowe,wkładamy margarynę lub masło i cukier.Kiedy tłuszcz się rozpuści wsypujemy kaszę mannę i mieszamy aż masa zgęstnieje.Odstawiamy z ognia i taką ciepłą wlewamy na herbatniki w foremce. Wyrównujemy i na górze układamy malinki. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia.W międzyczasie przygotowujemy galaretkę.Rozrabiamy ją w 300ml gorącej wody kiedy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO!!!!