Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe proste ciasto babkowe z polewą czekoladową. Nic specjalnego, ale bardzo smaczne :) Polewa podkręca smak.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4119
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 824
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4119
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 824
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka, dalej ubijać. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie utrzeć do połączenia składników. Połowę ciasta wyłożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części ciasta, dodać kakao i mleko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Ciemne ciasto wyłożyć na jasne. Wyrównać powierzchnię łyżką, lub widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 40-45 minut. Gotowe ciasto, zostawić do wystudzenia.
Gorzką czekoladę roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej. Rozsmarować po całości ciasta. Biała czekoladę również roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej. Zrobić wzorki na ciemnej polewie.