Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla każdego kto lubi połączenie wiśni z alkoholem, bitą śmietaną i gorzką czekoladą
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Wiśnie odsączyć i zalać wódką na noc- sok z wiśni zostawić. Jaja z cukrem ubić do białości, dodać mąkę przesianą z proszkiem i kakao- delikatnie wymieszać, dodać olej- wylać na blachę i piec ok.20 min. w 150-160 stopniach.
Wiśnie odsączyć z alkoholu- odłożyć kilkanaście do dekoracji, wódkę wymieszać pół na pół z sokiem z wiśni (ok.pół szklanki żeby było) i nasączyć przekrojony biszkopt. Żelatynę namoczyć w 4-5 łyżkach wody i rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek i letnią żelatynę.
Na połowę biszkoptu wyłożyć 3/4 kremu, powciskać wiśnie, przykryć drugim ciastem. Wyłożyć resztę kremu, ułożyć wiśnie (tak by na każdy kawałek ciasta przypadała 1 wiśnia) a na wierzch zetrzeć grubą warstwę gorzkiej czekolady- schłodzić.
Ciasto robię w formie o wymiarach 24 na 39cm