Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z leśnym runem"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 61
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 61
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Składniki
Ucieram jajka z cukrem. Powoli dodaję olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozmrożony szpinak odsączam z wody i dodaję po łyżce, mieszając. Wkładam do natłuszczonej blaszki. Piekę w temp. 180oC ok. 80 min. Studzę, odcinam krążek ciasta (1/3 wys.) i kruszę.
Masa: rozpuszczam galaretkę w szkl. wody. Ubijam śmietanę z cukrem, mieszam z serkiem mascarpone, tężejącą galaretką i wykładam na ciasto (pozostawione 2/3). Posypuję ciastem pokruszonym, lekko przyciskając okruszki. Na wierzchu układam jagody i porzeczki.Źródło: Kobieta i życie