Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Dodajemy kolejno cukier, żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut.
Przygotowujemy masę: banany kroimy na mniejsze części, następnie miksujemy z masłem i cukrem na gładką masę. Dodajemy sok i skórkę z 1 cytryny.
Wystudzony biszkopt kroimy na dwie lub trzy części, nasączamy i przekładamy masą bananową. Gotowy tort smarujemy bitą śmietaną i posypujemy startą czekoladą.
No to teraz zjeść ! :> Smacznego.