Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z owocami i budyniem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę, masło, żółtka, kwaśną śmietanę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy przełóż do miski. Wymieszaj na gładką masę, a następnie ułóż w formie do tarty i zawiń brzegi.
Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu. Gorący wylej na surowe ciasto.
Owoce umyj, odsącz z wody i rozłóż na przestudzonym budyniu. Posyp brązowym cukrem.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180oC i piecz około 40 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Sycik</strong>Źródło: Kurier TV