Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe, nawet dla osoby mało biegłej w pieczeniu jak ja :D
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 78
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 166
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 78
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 166
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 114
Składniki
Przy pieczeniu ciast wybieram drogę na skróty i najłatwiejszą więc proszę o wyrozumiałość doświadczone kucharki. Efekt jest dobry i polecam wszelkie ułatwienia. Składniki ciasta dałam do malaksera z końcówka ciastową. Wyrobiłam je, aż zbiło się w kule. Schowałam do zamrażarki.
https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-kompot-z-agrestu,173728,fafiatko.html Kompot wypiłam i zostały mi owoce. Obsypałam je kaszą manną. Ciasto wyłożyłam do foremki z papierem do pieczenia. Wyłożyłam owoce na ciasto. Piekłam 30 minut w 180 stopniach. W między czasie zrobiłam najprostszy lukier. Do cukru pudru dodałam ciepłej wody i wymieszałam.
Gdy ciasto ostygło polałam je lukrem. Smacznego :)