Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste... Bardzo dobre...Bardzo szybko znika... :) Myślę, że z innymi owocami będzie równie smaczne...
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1571
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1571
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Składniki
Najlepiej pracę, nad ciastem zacząć od wykonania kruszonki: mąkę wymieszać z cukrem i dodać posiekane masło. Następnie rozcierać palcami, aż powstanie kruszonka i odstawić do lodówki na czas dalszego przygotowania ciasta.
Ser: Twaróg utrzeć blenderem (jest najszybciej). Dodać dwa jajka, można cukier waniliowy, budynie, i śmietankę. Utrzeć do powstania jednolitej masy. Umyć i obrać rabarbar, pokroić na kawałeczki i zasypać cukrem waniliowym. Odstawić.
Ciasto: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, ucierać mikserem ustawionym na wysokie obroty przez około 3 minuty. Skręcić obroty na średnie i dodawać po jednym jajku - po każdym chwilkę ucierać, aż składniki połączą się. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej, wymieszać do połączenia składników w jednolitą masę. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, ciasto równomiernie rozprowadzić Na wyłożone ciasto rozprowadzić masę serową, posypać rabarbarem, i na końcu kruszonką. Ciasto piec w temp 180-200st. przez 50-60 minut.