Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto. Można je upiec z różnymi owocami. Dziś wersja na czasie czyli nasze ukochane truskawki! Ciasto banalnie proste, a zapewniam, że wszystkim posmakuje.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 679
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 984
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 993
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 679
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 984
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 993
Składniki
Z miękkiego masła, mąki i cukru zagniatamy ciasto - wychodzi coś na kształt kruszonki
Ciastem wylepiamy spód tortownicy ( 23 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia i ok 1 centymetr ścianki
Ciasto podpiekamy ok 20 minut w piekarniku w 180 stopniach. Po lekkim zrumienieniu wyjmujemy i studzimy
Na wystudzone ciasto wylewamy ser rozmieszamy z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Wygładzamy powierzchnię i układamy na niej truskawki
Całość posypujemy płatkami migdałowymi
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 60 minut