Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i mega szybkie w wykonaniu ciasto z wiśniami. 10 minut przygotowań i 45 minut pieczenia. Polecam.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Składniki
Masło rozpuszczamy. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier, miksujemy na wysokich obrotach do momentu powstania puszystej jasnej masy. Następnie wlewamy cienką strużką rozpuszczone masło. Chwilkę miksujemy. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy jajecznej i szpatułką mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę dzielimy na dwie części, do jednej wsypujemy kakao i wlewamy 3 łyżki wody. Mieszamy do połączenia się składników. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasną masę, następnie ciemną. Wiśnie myjemy, drylujemy i wykładamy na ciasto. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)