Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowa Biała Dama"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Spód: herbatniki zmiksuj z miękkim lub rozpuszczonym masłem i cukrem. Tortownicę wyłóż pergaminem, jej dno i boki wylep masą. Wstaw do lodówki. Świeżą żurawinę umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym (mrożoną rozmroź i osusz na sitku). Piekarnik nagrzej do 180°C.
Masa: czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Zmiksuj: sery, cukier puder, jajka, budyń i aromat. Delikatnie połącz z lekko przestudzoną, ale wciąż płynną czekoladą. 3/4 żurawiny wymieszaj z mąkami i domieszaj do masy. Masę przelej na ciasteczkowy spód, posyp resztą owoców.
Tortownicę wstaw do piekarnika i piecz 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz jeszcze 50 minut.Źródło: Naj