Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ramach urozmaicenia na budyniu czekoladowym i spodzie migdałowym. Zniknął w ekspresowym tempie.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Składniki
Dno tortownicy (28cm) wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Migdały i mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części w proporcjach 2/3 na 1/3. Większą częścią wylepić dno tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Proszek budyniowy wymieszać z cukrem, powoli dolewać mleko, cały czas mieszając. Następnie dodać śmietanę.
Z pozostałego ciasta uformować wałek i wykleić nim brzegi tortownicy. Wlać masę śmietanową. Wstawić do piekarnika na środkowy poziom, piec 60-65 minut. Po upieczeniu ostudzić, a następnie wstawić do lodówki.
Czekoladę razem z masłem i śmietaną rozpuścić w kąpieli wodnej. Posmarować ciasto i pozostawić do zastygnięcia. Smacznego :)