Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowe baranki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Przygotuj rozczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie, wsyp resztę mąki, cukru, jajka, margarynę i wyrób ciasto. Odstaw na pół godziny, by wyrosło.
Podziel ciasto na 10 równych kawałków, następnie każdy z nich podziel na dwie części. Z jednej ulep tułów i ogonek. Z drugiej głowę, uszy, nogi.
Blachę wyłóż folią, posmaruj tłuszczem, posyp mąką. Ułóż kawałki baranka, posmaruj mlekiem. Piecz 13 min w temp. 175°C. Kiedy ostygną, złóż baranka za pomocą wykałaczek. Z lukru zrób wełnę, oczy i kopytka.
Przepis nadesłała Izabela Nowak z Chomiąża</strong>Źródło: Takie jest życie