Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie tylko dla miłośników ciast drożdżowych... ;))
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 556
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 32
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 556
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 32
Składniki
Mąkę przesiać do miski i zagnieść z masłem i margaryną ( na ile jest to tylko możliwe bo ciasta z tego nie da się jeszcze uformować ;) ) W zimnym mleku rozpuszczamy drożdże wlewamy do mąki łącznie ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Z wyjątkiem dżemu. ;) Zagniatamy ciasto, wyrabiamy tak długo aż nie będzie kleiło się do ręki. Gotowe wstawiamy od razu do lodówki na 2-3 godz. (i tak urośnie) Ja wstawiam na godzinę do zamrażalnika a potem jeszcze z pół godzinki do lodówki ;) Ze schłodzonego ciasta robimy rogaliki lub wszelkiego innego rodzaju drożdżówki nadziewane dżemem i pieczemy od razu w nagrzanym do 170 piekarniku.