Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowo-maślane pierniczki z cynamonem"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 165
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 165
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłym mleku. Odstaw na 10 minut. Mąkę przesiej z cukrem pudrem, dodaj sodę, cynamon i przyprawę do piernika. Miód i miękkie masło mieszając rozpuść, wlej do mąki. Wbij jajko, wlej drożdże. Wyrób jednolite ciasto.
Rozwałkuj na grubość pół cm, foremkami wytnij dowolne kształty. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 8-10 minut. Ostudź, polukruj.Źródło: Chwila dla Ciebie