Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne, wilgotne ciasto z drobno pokrojonymi ananasami, bitą śmietaną i galaretką
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 328
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1411
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 141
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 328
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1411
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 141
Składniki
Upiec dwa takie same biszkopty na dużej blasze o wymiarach: 34/24 cm. Podałam składniki na jeden biszkopt. Białka ubić, dodawać stopniowo cukier i po jednym żółtku. Następnie przesiane mąki z proszkiem i gorącą wodę. Przelać do formy ale zostawić około 5 łyżek ciasta, do którego dodajemy kakao. Ciemne ciasto wylać na jasne i patyczkiem przemieszać. Piec 25 minut w 175 stopni. Żelatynę rozmieszać w 1/4 szklanki wrzącej wody. Przestudzić. Ubić śmietanę z cukrem i serkiem. Połączyć z żelatyną. Galaretki rozmieszać i odstawić do stężenia. Drobno pokroić. Na pierwszy (nasączony sokiem ananasowym) biszkopt wyłożyć 3/4 masy. Na masie ułożyć kilka drobno pokrojonych plastrów ananasowych ,połowę pokrojonej galaretki i garść pokruszonych bezików. Przykryć drugim blatem. Docisnąć. Na wierzchu rozsmarować resztę bitej śmietany i udekorować galaretką.Pokruszyć beziki.