Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dynia w sosie imbirowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Dynię wydrąż (należy pozostawić brzegi o grubości około 1 cm), usuń pestki. W rondelku zagotuj pół szklanki wody i wrzuć pokrojoną dynię. Całość chwilę podgotuj.
Dodaj miód, sok z cytryny, imbir, a także nasionka kardamonu. Wlej śmietanę i gotuj, aż sos zgęstnieje, a dynia będzie miękka.
Dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem i posyp orzechami i tymiankiem. Sos przełóż do dyni i podawaj.Źródło: Na żywo