Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ekspresowe ciasto na maślance"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
ciasta miksuję. Wylewam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszki.
Kruszonka: zimną margarynę wyrabiam z cukrem, żółtkiem i mąką. Mąki i cukru dodaję tyle, by uzyskać ciasto, które da się szczypać palcami. Na cieście rozkładam serek i owoce.
Posypuję startymi skórkami, cynamonem i kruszonką. Piekę 30-40 min w temp. 175°C. Posypuję cukrem pudrem.
65 min • Porcja ok. 360 kcal • Koszt porcji 40 gr • Przepis na ok. 30 porcji
Najszybsze na świecie. Lubię je również ze śliwkami i brzoskwiniami. Magdalena Imielińska z CiścaŹródło: Kobieta i życie