Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe kruche ciasteczka z rabarbarem
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 555
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 555
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Składniki
Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto. Ciasto wychodzi lekko klejące blat i ciasto posypać mąką i rozwałkować na grubość ok 3 mm. Wyciąć kwadraty u mnie wyszło 14 sztuk. Na środek każdego kwadrata nałożyć kawałek rabarbaru. Rabarbar obsypać odrobina cukru. Dwa przeciwległe rogi nałożyć na siebie na środku ciastka i lekko docisnąć. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej. Ciastka przełożyć na papier do pieczenia. Piec ok. ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. (wkładamy do nagrzanego piekarnika.) Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!