Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na zimno na waflach zapraszam po przepis
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Składniki
W trzech osobnych miskach w 1,5 szkl wrzątku rozpuszczam galaretki każda inny kolor. Galaretki odstawiam by całkowicie zastygły można zrobic na noc dzień wcześniej .Żelatynę rozpuszczam w 1/3 wrzątku odstawiam by ostygła .
Do miski daje cukier puder i wlewam zimna śmietanę 30 % ubijam na sztywno dodaje ostudzona żelatynę i śmietanę 18 % miksuje.
Na dno tortownicy wykladam, wafel gruba kratka do góry w razie potrzeby docinam wielkość do formy ,na wafel wykladam trzecia cześć masy śmietanowej .
Stężałe galaretki kroje w kosteczkę łączę wszystkie kolory i polowe galaretek wykladam na masę śmietanową, na galaretki druga polowa masy śmietanowej i reszta kolorowych galaretek i na wierzch trzecia cześć masy śmietanowej i na wierzch drugi wafel lekko czymś przyciskam i wstawiam na kilka godzin do lodówki a najlepiej na noc by wszystko dobrze stężało .