Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na jesienne wieczory!
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 94
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 94
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Składniki
Z mąki , 3 łyżek cukru , proszku do pieczenia , masła i żółtek zagniatamy ciasto.
2/3 ciasta wylepiamy blachę ( dużą ) , wyłożoną papierem do pieczenia.Jabłka obieramy , wydrążamy i trzemy na tarce na grubych oczkach.Posypujemy cynamonem.Mieszamy.Wykładamy na ciasto.Białka ubijamy z solą.Pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru i cukier waniliowy.Zalewamy jabłka.Na wierzch kruszymy resztę ciasta.Pieczemy godzinę w temp. 150C.Pod koniec pieczenia temperaturę zwiększamy do 180C.Zostawiamy do ostygnięcia!Podajemy np. z lodami waniliowymi ;)Smacznego!