Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można piec wspólnie z dziećmi.Będzie to dla nich frajda.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 42
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 870
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 42
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 870
Składniki
Masło+cukier miksować na jednolitą masę.Następnie dodajemy żółtka,aromat i znów miksujemy.Wsypujemy mąkę wymieszaną z solą i zagniatamy ciasto.Owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Wałkujemy ciasto na grubość 4mm i większym kieliszkiem wykrawamy kółeczka,mniejszym kieliszkiem lekko dociskamy,tak by otrzymać małe wgłębienie.Słomką robić dziureczki.
Układamy na wysmarowanej masłem blaszce i pieczemy na złoty kolor w 175 st C.Po wyjęciu przekładamy marmoladą i zlepiamy;)