Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne super szybkie robię na każdą imprezę w domu i wszystkim smakuje :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Składniki
Obieramy i kroimy jabłka. Podsmażamy na małej ilości masła. Mozna dodać rodzynki jak ktoś lubi. Posypać cynamonem. Zagnieść składniki na ciasto w misce. Będzie miało konsystencja kruszonki. Ja robie w tortownicy o średnic 26 cm. Wykładam papierem do pieczenia. Wsypujemy połowę ciasta i lekko ugniatamy palcem. Kładziemy jabłka. Na jabłka kruszymy pozostałe ciasto. Ja daję mało na spód a dużo na górę bo lubimy kruszonkę :) Pieczemy 1 godzinę w 180 C. Można posypać cukrem pudrem.
Jeśli używam jabłek ze słoika (kupne) to nie słodzę lub gdy jabłka są słodkie. Można dosłodzić ale trzeba pamiętać że ciasto wychodzi słodkie więc jabłka mogą zostać kwaskowe. Jak kto woli :)