Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w przygotowaniu ,smaczne ,pachnące cynamonem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto dzielimy na 8 równych części. Jabłka obieramy ,dzielimy na pół ,usuwamy gniazda nasienne i każdą z połówek kładziemy na ciasto. Wierzch jabłek przykrywamy pozostałym ciastem ,nacinamy ,smarujemy żółtkiem i obficie posypujemy cukrem cynamonowym. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C ,wkładamy ciastka i pieczemy 20 min.