Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks. Staropolska receptura"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Utrzyj 6 jajek, 6 żółtek i cukier na puszystą, białą masę. Dodaj mąkę z proszkiem do piecz., wlej stopione, chłodne masło, dołóż bakalie (rodzynki wcześniej namocz, śliwki, orzechy i inne bakalie posiekaj), sól. Wyrób, przełóż do form wyłożonych papierem do piecz. Piecz ok. 60 min (180°C).Źródło: Świat kobiety