Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, kwaskowe ciasto, składników jest dużo ale wykonanie proste i szybkie
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 753
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 753
Składniki
1. żółtka oddzielić od białek, utrzeć do białości z cukrem, dodać przesiane mąki, proszek i kakao a na koniec ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie wymieszać, piec w nagrzanym do 180 st piekarniku, ok 30 min, wystudzić, 2. na krem wymieszać obydwie mąki, cukier i cukier waniliowy, rozrobić z 1 szkl mleka, drugą szkl mleka zagotować, wlać rozrobione mąki, ugotować budyń, wystudzić, margarynę utrzeć, dodawać po łyżce zimnego budyniu, utrzeć krem, doprawić sokiem z cytryny i ew. ulubionym aromatem, 3. jabłka obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę, do garnka wlać 2 szkl wody, zagotować, wrzucić, jabłka, gotować na półmiękko, zdjąć z ognia, wsypać galaretki, wymieszać aż galaretki się rozpuszczą, w razie potrzeby dosłodzić, 4. biszkopt przekroić na pół, na jednym placku rozsmarować krem (odłożyć 2 łyżki na wierzch), na krem wyłożyć tężejącą galaretkę z jabłkami, przykryć drugim plackiem, wierzch posmarować odłożonym kremem, i posypać startą czekoladą lub prażonymi wiórkami kokosowymi, smacznego