Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kołacz z korzenną nutką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Do miseczki wsyp 40 dag mąki, drożdże, 2/3 przyprawy do piernika i połowę cukru. Dodaj jajko, połowę masła i mleko. Zagnieć i odstaw na godzinę.
Z pozostałej mąki, masła, cukru i przyprawy zagnieć kruszonkę. Wyrośnięte ciasto ponowne zagnieć. Ułóż w formie posmarowanej tłuszczem. Wierzch posyp owocami i kruszonką. Piecz 50 minut w temp. 190°C. Cukier puder utrzyj ze śmietaną. Jeszcze ciepły placek posmaruj lukrem.Źródło: Naj