Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ze wszystkich składników (oprócz barwników) zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na cztery części i do każdej części dodać jeden kolor i ponownie zagnieść, aby ciasto miało w miarę jednolity kolor. Każdą część podzielić na pół i zagnieść z innym kolorem ciasta.
Ciasto rozwałkowywać porcjami na stolnicy posypanej mąką na grubość ok. 0,5 cm i wycinać foremkami ciastka. Układać na blasze i piec ok. 10 minut. Smacznego :)