Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopiec kreta to pyszne ciasto czekoladowe z masą śmietanową i bananami.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 167
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1140
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 167
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1140
Składniki
Mąkę wymieszać z kakaem, proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubić razem z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodać po trochu wymieszaną mąkę, olej i mleko. Ciasto przelać do tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku do 160 St. C przez ok. 40 minut (ciasto sprawdzić drewnianym patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto upiekło się). Ostudzone ciasto wyjąć z tortownicy, ściąć jego wierzch - ok. 2 cm i wydrążyć środek, tak aby spód miał ok. 2-3 cm grubości. Ściętą górę ciasta pokruszyć rękoma, odłożyć na bok.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Banany obrać ze skórki,pokroić w krążki i skropić sokiem z cytryny. Banany ułożyć na spodzie ciasta, nałożyć ubitą masę śmietanową w kształt kopca. Wierzch posypać pokruszonym uprzednio biszkoptem. Ciasto schłodzić minimum 2 godziny.