Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Korzenny placek z porzeczkami"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 303
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 303
Składniki
Żurawinę sparz, namocz w wodzie. Mąkę, proszek, kakao i przyprawę do piernika wymieszaj. Jajka zmiksuj. Dodaj cukry, ubij.
Dodaj wodę gazowaną, miód i olej, wsyp mąkę z dodatkami. Delikatnie wymieszaj. Wsyp osączoną żurawinę i porzeczki (możesz też owocami posypać ułożone w blasze ciasto).
Ciastem wyłóż blachę (24 na 38 cm). Piecz ok. 50 minut w temp. 180-170°C.
Czas przygotowania: 75 min
Ilość porcji: 10
Cena za porcję: 0,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie