Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z wiśniami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Laski wanilii naciąć wzdłuż, wydobyć miąższ. Jajka rozdzielić. Żółtka utrzeć na jednolitą masę z miąższem wanilii, cukrem waniliowym i pudrem. Wiśnie rozmrozić, odsączyć. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Żelatynę przygotować wedle instrukcji na opakowaniu, dodać do masy, wymieszać, dodać jogurt, znów wymieszać i wstawić do lodówki.
Rozmrożone wiśnie odsączyć, rozłożyć na dnie pucharków, przykryć masą jogurtową, Deser dekorować owocami i biszkoptem. Podawać.Źródło: Twoje Imperium