Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 69
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 69
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Składniki
Ciasto kruche: wszystkie składniki wsypać do miski. Zagnieść z nich ciasto. W razie potrzeby, gdyby ciasto było zbyt mokre, dodać odrobinę mąki. Wylepić ciastem foremki do babeczek, nakłuć widelcem. Wstawić na chwilę (ok. 30 min. do lodówki). Następnie upiec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor.
Masa: do mleka należy wsypać wszystkie sypkie składniki, tzn.: mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, cukier oraz cukier waniliowy. Następnie trzeba wszystko zagotować intensywnie mieszając, by nie powstały grudki. Po zagotowaniu, masę ostudzić. Do zimnej masy, dodać kostkę masła i zmiksować, by powstał krem.
Wystudzone kruche babeczki należy napełnić masą budyniową. Poukładać na masie ulubione owoce i pokryć tężejącą galaretką. Użyłam galaretki truskawkowej.
Smacznego!