Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche koszyczki pełne kremu"
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 79
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 103
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 85
Pomysł na wegański obiad - stek z kalafiora. Wystarczy kilka prostych składni...
Odsłon: 798
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 80
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 79
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 103
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 85
Pomysł na wegański obiad - stek z kalafiora. Wystarczy kilka prostych składni...
Odsłon: 798
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 80
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Wiórki zmiel, dodaj do mąki. Dołóż masło, cukier oraz żółtka. Szybko zagnieć ciasto. Foremki posmaruj tłuszczem. Wylep ciastem. Piecz 15 minut w 190 st.
Wymieszaj 1/2 szklanki mleka z cukrem i proszkiem budyniowym. Pozostałe mleko zagotuj z syropem. Wlej rozmieszany budyń. Gotuj 1–2 minuty, mieszając. Zdejmij z ognia, wystudź.
Zimny budyń utrzyj z masłem roślinnym. Krem przełóż do szprycy cukierniczej. Spody napełnij sporymi porcjami kremu. Gotowe babeczki udekoruj owocami i kokosem.Źródło: Tina