Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie takich ciasteczek jest na prawdę łatwe, składniki są proste, a efekt może ucieszyć kogoś nam bliskiego. Ciasteczka najlepiej smakują na następny dzień po ich upieczeniu. Polecam.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiać, posiekać z masłem. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować i wyciąć foremką – sercem – ciasteczka. Jedną połowę odłożyć, a w drugiej połowie wyciąć na środku mniejsze kółka (kieliszkiem lub mniejszym sercem). Układać ciastka na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w temperaturze 180ºC na złoty kolor. Ciasteczka bez dziurek posmarować powidłem, a następnie ułożyć na nich te z dziurką. Posypać dekoracjami cukrowymi. Ciasteczka z wyciętym środkiem można przed upieczeniem posmarować roztrzepanym białkiem i posypać grubym cukrem.