Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche ze śliwkami i z kruszonką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, masło i jajka. Zagnieć ciasto i przygotuj kruszonkę. Umyj śliwki i oczyść z pestek.
Rozwałkuj ciasto i wyłóż nim spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ułóż na nim śliwki, skórką do dołu. Posyp obficie kruszonką.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C i piecz około godziny. Po wyjęciu ostudź i oprósz cukrem pudrem.
Ciasto znakomicie smakuje podane z kleksem gęstej kremowej śmietany.
Czas przygotowania: 30 minut (+ 60 minut pieczenia) • 10 porcji • 542 kcal/porcja • koszt: 2 zł/porcjaŹródło: Olivia