Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 170
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 170
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
Do miski włożyć kostkę margaryny. Następnie dodać dwie szklanki mąki, dwie płaski łyżeczki proszku do pieczenia oraz jedno całe jajko i dwa żółtka. Składniki wyrobić i uformować trzy kulki.
Do jednej kulki dodać kakao i wyrobić. Trzy kulki włożyć na 30 minut do lodówki.
Po pół godzinie ubijamy pianę z dwóch białek. Miksując, dodajemy półtorej szklanki cukru pudru i opakowanie suchego kisielu (smak dowolny, ja zrobiłam agrestową :)).
Wysmarować tortownicę tłuszczem (margaryną). Rozłożyć palcami jedną kulkę (białą). Następnie wyłożyć przesmażone jabłka lub inne owoce. Ja posypuję jabłka cynamonem. Następnie należy bierzemy tarkę i na wyłożone jabłka trzemy drugą białą kulkę.
Na startą białą kulkę wykładamy pianę i na górę trzemy kulkę czarną. Ciasta trzeć przeciskając, żeby wychodziły takie sznureczki. Pieczemy około godzinę w temperaturze 170 stopni.