Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy placuszek , który najlepiej smakuje na drugi dzień o ile uda mu sie zostać :)))
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Z podanych składników zagnaitamy ciasto, odcinamy kawałek ciasta i wkładamy do zamrażalki. Resztę ciasta wykładamy na blachę i lekko zapiekamy.
Ubijamy pianę z 5 białek, stopniowo dodając cukier puder a na końcu mąkę ziemniaczaną.
Na lekko zapieczone ciato wykładamy śliwki i pianę na którą zcieramy ciasto z zamrażalki. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. SMACZNEGO:)