Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kuleczki migdałowe w kakao"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Kawę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody. Ostudź, wlej likier amaretto, połącz.
Herbatniki i biszkopty pokrusz. Wsyp do miski, wlej kawę, dodaj cukier puder i waniliowy, serek mascarpone i waniliowy, wymieszaj (możesz dodać także startą czekoladę, najlepiej gorzką). Masę wymieszaj, wstaw na kilka godzin do lodówki.
Z masy uformuj kulki, obtocz w kakao. Ponownie schłodź w lodówce.
Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1,40 zł.
Przepis przysłała Weronika Chilmon z Raciborza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie